Teleurgestelde gezichten na het laatste fluitsignaal bij de spelers, staf én supporters van Sc Westervoort; er zijn twee belangrijke punten in Hengelo achtergebleven. Er zullen vermoedelijk niet veel ploegen punten bij Pax pakken (ze zijn thuis nog ongeslagen) maar vanmiddag had er voor Sportclub meer ingezeten dan een puntendeling.

De eerste helft werd met verzorgd voetbal een groot veldoverwicht gecreëerd waaruit wel kansen voortkwamen maar -zoals wel vaker- niet werd gescoord. Totdat Gerard in de 35 minuut na een afgeslagen corner nog in het Hengelose zestienmetergebied was blijven hangen en de daaropvolgende voorzet van Mounir onberispelijk inkopte.

Met de beweeglijke Christiaan op de plaats van Manu, die vanwege interlandverplichtingen een paar weken niet mee kan spelen, werd Pax onder druk gehouden. Doorgaan op de ingeslagen weg, mooie aanvallen op de mat leggen en de voorsprong uitbouwen, was het devies. Pax wapende zich tegen het betere voetbal van de gasten, door hard te blijven werken en Ronnie moest in het laatste kwartier tot tweemaal toe een doelpunt voorkomen door met de voet redding brengen. Julian had 5 minuten voor het rustsignaal voor 0-2 kunnen zorgen, maar zijn schot kon nog net worden gekeerd.

Vijf minuten na de thee, ging weer Julian alleen op de Pax-doelman af, maar zijn schot miste precisie. Jammer ook dat hij de meegelopen Boy over had hoofd zag; die stond zeker in een kansrijkere positie. Het is inmiddels alom bekend, dat als je zelf geen doelpunten meer maakt, ze steevast aan de andere kant vallen. En ook dat gebeurde hedenmiddag. Hoewel de verdediging gedurende de wedstrijd soeverein standhield, was één onoplettendheid voldoende om Pax de gelijkmaker te laten scoren.

Onder aanvoering van de vaak niet te stoppen Martijn, werd de druk op het Hengelose doel verder opgevoerd. Met de verse aanvallers Brian en Max voor Julian en Mounir werd voor snelheid in de voorhoede gekozen. Dit resulteerde 5 minuten voor het einde van de wedstrijd in een door Martijn fraai opgezette aanval die door Brian vakkundig werd afgerond. De goed leidende scheidsrechter (mag ook een keer geschreven worden, toch?)  keurde op last van de grensrechter van Pax de treffer echter af wegens vermeend buitenspel af....

Volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen SML. Kom kijken, er valt veel te genieten!