• Champions Leaque
  • 2024-03-01 tot 2024-06-01 Met plezier bij sc Westervoort

Het eerste elftal van Sportclub Westervoort heeft een klinkende 1-5 overwinning geboekt op Concordia Wehl.

Op een zonnig Sportpark De Grindslag begon Westervoort goed aan de wedstrijd. Al in de eerste tien minuten hadden de mannen van Wim Bleijenberg 0-2 voor kunnen staan. Martijn Klein-Holte kopte van dichtbij over en Tycho Kaak raakte de lat vanaf een meter of vijf.

De wedstrijd kabbelde voort op het slecht bespeelbare veld en na een klein half uur kreeg Concordia een vrije trap op de rand van de zestien en deze werd prachtig raak geschoten, 1-0. Lang duurde de achterstand voor Westervoort niet, want twee minuten na de goal van Concordia was Mounir Amezrine eerder bij de bal dan de keeper van Wehl en met een sliding wipte hij de 1-1 binnen. Vlak voor rust moest Martijn Klein-Holte geblesseerd het veld verlaten voor Christian Alfonso Martinez Van Grieken (in Spanje bekend als Esteban Julio Ricardo Montoya de la Rosa Ramirez).

Na de rust was er nog maar één ploeg die dicteerde. Waar eerst Gerard Smink de 1-2 dacht te hebben gemaakt (buitenspel van Manu), telde de goal een paar minuten later wel. Gerard Smink stond op de goede plek om de bal in de hoek te schuiven, 1-2. In het laatste kwartier liep Westervoort uit naar een grote overwinning. Via Julian Hensen, Brian Baaijens en nogmaals Gerard Smink (penalty) werd het uiteindelijk 1-5.

Tot slot: na de wedstrijd riep Sjoerd Jansen richting de dug-out van Sc Westervoort: ‘Vroeger, toen de kratten bier nog van hout waren en je door moest zuipen om de kachel op te staoken’. Men denkt dat hij doelt op de hoge gasprijzen of dat hij nog niet hersteld is van de kermis.