• Champions Leaque
  • 2024-03-01 tot 2024-06-01 Met plezier bij sc Westervoort

Na twee weken met wat mindere resultaten won Sportclub vanmiddag bij en van laagvlieger Eldenia. De wedstrijd eindigde in 0-4; een stand die bij rust al was bereikt. En een uitslag waarop niks af te dingen valt.

Vanaf de start zette een ontketend Westervoort de thuisploeg onder druk op het natte kunstgrasveld in Elden. Verzorgd voetbal, op de juiste momenten diepgang, strijdlust én technische hoogstandjes; Eldenia werd bij vlagen compleet overlopen.
Na een kwartier werd linksback Boy in het vijandelijke strafschopgebied onderuitgehaald en kon de goed leidende scheidsrechter niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Gerard benutte deze kans vervolgens feilloos.
Twee minuten laten was het alweer raak, na een fraaie aanval kwam de bal voor de voeten van Julian en die weet daar dan wel raad mee. Ook het derde doelpunt was het eindstation van een reeks mooie voetbalacties; uit een scrimmage schoot Martijn vijf minuten voor rust de 0-3 binnen. De daaropvolgende wanorde in de Eldense defensie, stelde Brian in staat een minuut later zelfs nogmaals te scoren. Met wat meer precisie hadden er nog meer doelpunten gemaakt kunnen worden door de ploeg van Wim Bleijenberg, maar wie maalt daarom als de ruststand 0-4 is. Ik niet. Hoewel het afgekeurde doelpunt van Julian, volgens mij onterecht geen doorgang vond.

In de tweede helft namen de Blauw-witten wat gas terug en kreeg ook de tegenstander meer ruimte om aan te vallen. Vijf minuten in de tweede helft, belandde een inzet van Tycho op de paal na wederom een spectaculaire uitval. Doelpogingen van Martijn en Christiaan waren helaas niet succesvol; keeper Ronnie moest één keer (én goed!) handelend optreden. Wim wisselde naar hartenlust en Sportclub bleef de bovenliggende partij.
Bij uitwedstrijden is het niet gebruikelijk dat er een Man of the Match wordt aangewezen, geloof ik. Maar vanmiddag maken we daarop een uitzondering. Ondanks zijn lichtvoetige loopacties die een lust voor iedere liefhebber zijn en de dwaze dribbels die de tegenstander doldraaien, valt de keus niet op Tycho maar op Boy. Geweldenaar! Zonder de andere spelers te kort te willen doen hoor, want iedereen haalde vanmiddag een dikke voldoende.

Volgende week thuis tegen FC Dinxperlo. Kom kijken want een ploeg die zo'n voetbal speelt, verdient de belangstelling en steun van haar supporters.