Afgelopen vrijdag was de start van de 1e wedstrijden voor de vrouwen team 18+ (7x7)van Sportclub Westervoort.

7x7 voetbal is voor velen de perfecte voetbalvorm: voor speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen, voor speelsters die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en op zoek zijn naar een extra speelmoment. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal even oud zijn. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. 

Het was een leuke eerste avond! De 1e wedstrijd was gelijk de ‘moeilijkste’. Maar dat is ook niet gek na 2 jaar afwezigheid. De dames moesten nog aardig op elkaar ingespeeld raken. Binnen 5 minuten stonden met 0-2 achter tegen DVC'26. Uiteindelijk werd er verloren met 1-2. 

Daarna tegen DVV, dat ging al stuk beter en winst, 1-0, in een gelijkwaardige pot voetbal. En toen ze eenmaal warm gedraaid waren, de laatste wedstrijd tegen SDZZ die met 4-0 wonnen werd gewonnen. 

Een leuke avond met als klap op de vuurpijl de terugkomst van Laura Matser in de rol van scheidsrechter (die ter plekke een workshop fluiten kreeg van Scheidsrechter coördinator, Etienne Wettingveld). Zij werd dan ook verkozen tot ‘speelster’ van de avond! 

Laden...