Lieve mensen, geacht voetbalminnend Westervoort,

Aanstaande zondag kan er iets gaan gebeuren dat uniek is in de historie. Sowieso in Westervoort en omgeving maar ook landelijk een absolute zeldzaamheid. Ons 1e elftal kan voor de 3e keer (op rij!) kampioen worden. Daarmee zou ons bescheiden cluppie in één ruk van de 4e naar de 1e klasse opstomen. Dit is het beste te omschrijven als ‘totale waanzin of compleet van de pot gerukt’.

We hebben het niet in eigen hand. Maar als wij winnen van Schalkhaar en Leones, dat volop strijdt voor de nacompetitie, verliest NIET van VVG '25 dan is de blauw witte TREBLE een feit! Een gouden hattrick!

Wat we als 12e man wel in de hand hebben is de support aan onze blauw witte helden. Wat was het dit seizoen geweldig langs de lijn.

We gaan aanstaande zondag de blauwe tsunami bij DCS doen verbleken. Laat de kids die achter het doel stonden in Zevenaar het goede voorbeeld zijn. Als iedereen ook maar half zo enthousiast is als die mini hooligans dan ontstaat er zondag iets magisch. Niet alleen bij een doelpunt. Ook bij 0-0, vanaf de aftrap, laat horen dat je er bent!

We gaan er hoe dan ook een geweldig voetbalfeest van maken zondag. Met onze ukkies, een huldiging van de jeugdkampioenen, een geweldige DJ, onze mascotte, tig vlaggen, spandoeken, de ijscoman en nog veel meer.

Om 13.55 uur maken we ons op voor een spectaculaire opkomst van de Bleijenberg-brigade. Of dat het gaat lukken of niet, het is bijna een morele verplichting om de mannen aan te komen aanmoedigen. De prestatie is nu al legendarisch en heroïsch. Dat verdient simpelweg onvoorwaardelijke support.

En voor de mannen van Wim: “Strijden om elke grasspriet, totdat je het snot voor de ogen ziet, passie in elk duel en geilheid voor het doel! Geen angst maar trots! Liever strijdend ten onder dan laf ervanaf. Come on Westervoort!” 💪

Dan rest nog de zeer indringende oproep aan iedereen die iets heeft met voetbal of met Westervoort:

KOM AANSTAANDE ZONDAG ALSJEBLIEFT NAAR NAEDERHUYSE! 🙏

En kom op tijd want het wordt druk. Het wordt rete-druk, het wordt rete-gezellig en het wordt rete-legendarisch!

We verwachten dat het zondag druk wordt op ons sportpark. Dit vraagt om duidelijke afspraken. Hierbij de ‘spelregels’ die aanstaande zondag gelden:

  • Munten in plaats van (contant of digitaal) geld. Deze munten zijn aan een apart loket verkrijgbaar
  • Geen vuurwerk en/of rookfakkels op of rond het sportpark
  • Geen glaswerk. Ook niet op terras of in clubhuis 
  • Alcohol alleen in het clubhuis en op het afgebakende terras. Het terras wordt groter gemaakt zodat het niet te krap wordt. 
  • Bandje voor diegenen die alcohol willen nuttigen en/of bestellen (leeftijd 18 t/m 23 jaar) 
  • Zero tolerance op drugs. In dat geval verwijdering van het sportpark
  • We houden het leuk. Geen agressie of openbaar dronkenschap

Er wordt extern toezicht ingeschakeld om toe te zien dat de regels gehandhaafd worden. Bovenal gaan we ervan uit dat iedereen zich gewoon netjes gedraagt. 

We hopen en vertrouwen erop dat iedereen een hele leuke zondag gaat beleven. Veel plezier! 

Was getekend, de 12e man 🚹

Laden...