Jan Jansen (65) is al 56 jaar (‘Of is het 57 jaar?’) lid van Sportclub Westervoort. Hij voetbalde er als jochie, is tegenwoordig teammanager van JO19-01 en wordt nu, met zijn bedrijf Jan Jansen Bouwkundig Adviseurs, hoofdsponsor van de club. Voor drie jaar. “Omdat het zo’n gezellige vereniging is”, zegt Jansen.

Ondertussen verwacht hij sportief ook wel iets van het eerste team. “We hebben een goed elftal.” “We zijn in ieder geval al de beste van Westervoort”, glundert Jan Jansen na de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen AVW’66 om de Westervoort Cup. Een duel dat wegens andere verplichtingen niet werd gespeeld op de zaterdag van ‘Westervoort in Beweging’, maar de dinsdag erna. Jan Jansen: “We hadden wel met 7-0 kunnen winnen. Bij 3-0 ging onze trainer wisselen omdat het een vriendschappelijke wedstrijd was, zoals hij zei. Tegen AVW’66 en dan zeggen vriendschappelijk, dat rijmt niet voor mij. Maar goed, we wonnen toch. Hier horen we de Westervoorter die is opgegroeid met de rivaliteit van vroeger.

Een man die fanatiek is, maar ook kan relativeren. “Het is maar een spelletje.” Jan Jansen is ook de eerste die benadrukt dat het draait om gezelligheid. Die vindt hij bij Sportclub Westervoort, de club waarbij hij al dertig jaar teams sponsort. Met ingang van dit seizoen, als hoofdsponsor, voor het eerst ook het eerste elftal. Jan Jansen vertelt hoe het zo is gekomen. “Ik zit bij Sportclub in een sponsorgroepje met Paul Koenen van Bakkerij Koenen, Bennie Heijmen van K&R Services en Edwin Peters van PeMa Consultancy. Dat is heel gezellig. We zijn begin dit jaar mee geweest naar het trainingskamp in Malaga in Spanje en dan merk je echt wat een leuke spelersgroep het is. Er heerst een enorm positieve teamspirit. Van zo’n elftal wil ik graag sponsor zijn.”
Wie betaalt, bepaalt, luidt het gezegde, maar Jan Jansen zegt dat dat in dit geval niet opgaat. Haha, nee, wij kijken alleen maar en bemoeien ons nergens mee. We hebben alle vertrouwen in het bestuur. Het is ook niet zo dat spelers betaald gaan worden. Zelfs zo’n trainingskamp betalen ze voor het grootste deel zelf.
Maar als je me vraagt of ik wat verwacht, dan is mijn antwoord wel ‘ja’. We hebben gewoon een goede groep, met veel eigen jongens. Zo zien wij het ook het liefst. Met eigen jongens en een enkele aanvulling van buiten hogerop komen. En of de derde klasse, waarin we dit seizoen uitkomen, dan het hoogst haalbare is, dat gaan we zien.

Jan Jansen, eigenaar van een adviesbureau met jarenlange ervaring op het gebied van bouwkundig tekenwerk, advies en project- en procesbegeleiding, ziet tot zijn tevredenheid dat er niet alleen een sterk elftal, maar ook een sterke club staat. “Sportclub Westervoort is veel meer dan het eerste elftal. We hebben veel jeugd, een damesafdeling en G-voetbal. Nu is ook al zeker dat we in januari weer een weekje op trainingskamp gaan naar Malaga. Dit keer met een groep van
meer dan zeventig mensen. Het eerste herenteam, het eerste damesteam, begeleiders, bestuursleden en sponsors. Dat is toch mooi? Allemaal met mijn
cluppie.

Bron: Westervoorts Nieuwsblad

Hoofdsponsor Jan Jansen glundert bij de presentatie van het mooiste shirt dat het eerste elftal van zijn cluppie volgens hem ooit heeft gehad. V.l.n.r.: Marco Benders (assistent trainer), Jan Jansen, Wim Beijenberg (trainer/coach), Pelle Gerretzen (speler), Paul Koenen, Michel Nass (elftal leider), Bennie Heijmen, Gerard Smink (speler) en Edwin Peters.

Foto: Piet Wijnands

Laden...