Op een zwoele septemberavond streden Sportclub Westervoort en AVW '66 dinsdagavond om de Westervoort Cup jaargang 2022. De beker blijft dit jaar op Sportpark Naederhuyse want de gastheren wonnen met 3-2.

Het talrijk opgekomen publiek zag de nieuwbakken zondagderdeklasser 75 minuten lang de wedstrijd domineren. Met mooie combinaties werd AVW'66 onder druk gezet. Op een paar speldenprikken na, konden de gasten hier niet onder uit voetballen. Na een kwartier opende Boy de score. Hij ronde als rechtsback op de linksbuiten positie (?!) een fraaie aanval koelbloedig af. De ruststand was 2-0 omdat na ongeveer een half uur Manu (ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Hein) werd vrijgespeeld en beheerst afrondde.

Na tien minuten in de tweede helft denderde Martijn het zestienmetergebied van de tegenstander binnen en dat betekent meestal een doelpunt. Zo ook nu; met 3-0 op het scorebord lag een afgang voor AVW '66 op de loer.

Door veelvuldig te wisselen werd het spel van Sportclub slordiger. En omdat de buren altijd wilskracht blijven tonen en blijven vechten voor een goed resultaat, slaagden zij er in om in het laatste kwartier tweemaal te scoren. Doordat het spel zich nu veel op helft van de thuisploeg afspeelde, konden de thuisclub met counters gevaarlijk worden.

Christiaan had twee keer, alleen voor de sterk keepende doelman Joep Smulders, de mogelijkheid om te scoren, maar het bleef bij 3-2.

Laden...