Er is veel te doen over de huidige kwaliteit van ons kunstgras. Dat begrijpen we. We delen daarom graag met jullie de stand van zaken.

Het college van de gemeente Westervoort koos uit twee opties

Begin 2022 zijn we door de gemeente uitgenodigd om te praten over het onderhoud van de velden. Ons belangrijkste onderwerp hierin was de staat van het kunstgrasveld. De gemeente deelt onze mening. Het kunstgrasveld is essentieel voor onze vereniging. We zijn de grootste club en hebben door het gevoelige hoofdveld slechts twee wedstrijdvelden die intensief gebruikt moeten worden. Slechts één daarvan is verlicht. In de voorjaarsnota heeft het college gekozen tussen:

  • Het veld vernieuwen
  • Het veld moderniseren

In verband met de onderzoeken rondom een nieuw sportpark begrijpen we dat er niet gekozen is voor de aanleg van een nieuw veld. Dat neemt niet weg dat we verwachten over 2 jaar voor dezelfde problematiek te staan. We gaan er daarom van uit dat over 2 jaar wel wordt gekozen voor een nieuw veld.

Het kunstgrasveld wordt gerevitaliseerd in de zomer van 2023

De gemeente heeft hiervoor een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is geselecteerd. Omdat ons veld van groot belang is voor de trainingen en wedstrijden van onze leden verwachten wij dat deze revitalisatie in nauwe samenwerking al gaan met onze club. We pakken hierin een actieve rol met SESN.

Verwacht geen wonderen. Wel verbetering

Bij revitalisatie worden alle kunstgraskorrels uit het veld gezogen, worden slechte stukken kunstgras vervangen en komen er nieuwe korrels terug.  Het veld zal dus beter bespeelbaar worden. Maar vergelijkingen met een compleet nieuw veld zijn niet reëel. 

In de gemeente Duiven wordt ander beleid gevoerd rondom sport

We begrijpen dat er frustratie kan zijn over hoe de situatie van ons zich verhoudt tot bijvoorbeeld DVV en Groessen.  Die frustratie leeft ook binnen ons bestuur. Hier kunnen we niks aan veranderen. In Duiven kiest het college ervoor om sport veel meer te stimuleren hierdoor is meer geld beschikbaar voor bijvoorbeeld kunstgras.

Het bestuur van Sportclub Westervoort

Laden...