Dinsdag 5 september heeft het Jeugd G team van Sportclub Westervoort meegedaan met het G- toernooi bij Vitesse. Dit toernooi werd voor de 3e keer gehouden op een zonovergoten Papendal.

Na een gezamenlijke warming up op de klanken van de Engelbewaarder speelden we eerst 3 poulewedstrijden. Het team werd versterkt met 3 stagiaires van Vitesse, Herbert en Jeroen. En ondanks geweldig keeperswerk van Sander gingen alle wedstrijden verloren. Maar daar werd geen seconde om getreurd. De sfeer bleef positief.

In de pauze kwam de complete selectie van Vitesse, inclusief trainersstaf, opdraven. Men mocht met hen op de foto of men kreeg een handtekening op het shirt. Na de pauze speelden we de laatste poulewedstrijd met als coach Chris van de Weerden, de assistent-trainer van Vitesse. Maar ook hij kon niet voorkomen dat ook die wedstrijd verloren ging. Wel zorgde hij ervoor dat we een teamfoto konden maken met naast Chris ook Philip Cocu. Hartstikke leuke ervaring natuurlijk.

Vervolgens speelden we nog twee wedstrijden om de plekken 17 tot en met 19. En daarin bleven we ongeslagen!  Een keer gelijk en een keer gewonnen, mede dankzij prachtige doelpunten van Wouter en Eric. Alle spelers kregen na afloop een medaille. Dat was niet alles: tot onze grote verrassing bleek dat wij de Fair Play prijs hadden gewonnen. Daar zijn wij natuurlijk helemaal extra trots op. Die wij zijn Guillaume, Koen, Wouter, Sander, Jim en Eric. Jeroen en Herbert speelden ook af en toe mee. En dan was er natuurlijk nog de ondersteuning door Hanneke, Yvette, Ruth, Harrie, Onno en John.

Al met al een prachtige dag en laten we hopen dat Vitesse hier een jaarlijkse traditie van maakt.

Laden...