Het is weer de Week van de Scheidsrechter. Van 1 oktober tot 9 oktober is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheids, geen wedstrijd!

De 'Week van de Scheidsrechter' is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, de voetballers worden opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de (assistent)scheidsrechters. 

Wil je ook scheidsrechter worden?

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter en je kunt meteen beginnen met fluiten!

Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou.

Laden...