Westervoort 1 is de kampioen van 3B

Na vorig seizoen kampioen te zijn geworden van de vierde klasse KNVB, stoomt Sportclub Westervoort direct door naar de 2e klasse. Door de 1-3 zege vandaag op het laaggeklasserde HC'03 én het gelijke spel van concurrent VDZ is de Bleijenberg Brigade niet meer in te halen op de ranglijst en is zij nu ook kampioen van de derde klasse B; een prestatie van formaat die voor maar zeer weinig teams is weggelegd. 

Normaliter is de kantine bij terugkomst van een uitwedstrijd gesloten maar vandaag wordt er tot in de kleine uurtjes gefeest.

Een dubbeldekker-supporters bus, vuurwerk en een voortreffelijk voorjaarszonnetje vergezelden de blauwwitten vandaag in Achter-Drempt. Het talrijk opgekomen publiek zag een wat nerveus aan de wedstrijd beginnend Westervoort dat de thuisclub echter geen schijn van kans liet. De ban werd na 20 minuten gebroken door Mounir die een slim passje van Martijn koelbloedig afrondde. Laatstgenoemd zorgde 5 minuten voor rust voor de 0-2 door de bal met de borst te controleren en onhoudbaar hard in het doel te volleren.

Na rust eenzelfde spelbeeld; Sportclub heerste en HC hield tegen. Na een uur spelen werd een schuiver door keeper Ronnie verkeerd beoordeeld en stond plots de 1-2 op het scorebord. Tim kopte 10 minuten later echter uit een corner snoeihard het derde Westervoortse doelpunt binnen, zodat het verschil weer twee was.

Door vermeend hands in het zestienmetergebied (het was erbuiten, scheids!) van hem, kreeg de Hessen Combinatie daarna een strafschop te nemen. Ronnie ontpopte zich vervolgens als penalty-pakker en stopte de goed ingeschoten bal waarmee hij zijn eerdere fout weer goed maakte.

Omdat na het eindsignaal de wedstrijd tussen VDZ en DVV nog niet was afgelopen, bleef iedereen in spanning op het veld achter om te wachten op het eindresultaat van deze wedstrijd. De 0-0 werd met luid gejuich begroet en het feest kon beginnen .....

Volgende week de laatste wedstrijd van dit mooie seizoen waarin wij de terechte kampioen werden. In de thuiswedstrijd tegen VVO kan nog één keer worden genoten. Kom kijken en maak het feest compleet (bovendien stoppen Cas, Sjoerd en aanvoerder Pelle, dus als je hen nog één keer aan het werk wil zien ....).

Uw reporter Rob G

 

P.S. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum met dank aan Jan Koers en Milan Vigilante.

Laden...