Ter kennisgeving:

Sinds de oprichting in 1937 is het Sportclub Westervoort 3x gelukt te promoveren naar de 3e klasse. In 1978 en 2016 volgde meteen degradatie. Alleen in 1992 t/m 1995 wisten we een langere periode (4 seizoenen) achter elkaar te verblijven in de 3e klasse. Absoluut hoogtepunt was 1992 waarin we op een schitterende 5e plek eindigden.   Een legendarische prestatie, uniek in de rijke historie van de club.

TOT NU TOE, WANT…..

We schrijven 2023, hebben nog 4 wedstrijden te gaan en zijn trotse koploper in de 3e klasse B. En dat als kersvers promovendus vanuit de 4e klasse. Ongekend!

Met een periodekampioenschap op zak is het nu al het BESTE SEIZOEN EVER. Maar we hebben honger naar meer, de hoofdprijs, de kroon op het werk! Zelfs de grootste “azijnpiesers” zijn het er over eens dat er dit seizoen het beste-voetbal-ooit wordt gespeeld op Naederhuyse. Met af en toe een uitglijder zoals SML uit maar dat is voetbal, hoort erbij.

Het is spannender dan spannend. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 3 is slechts 1 verliespunt! Daarbij is ons doelsaldo +6 t.o.v. de concurrentie. Prettig maar niet meer dan dat.

Aanstaande zondag de op-een-na laatste thuiswedstrijd tegen Eldenia. Mooi affiche, pittig klusje.

Dan volgen er nog 2 uit wedstrijden:

- 30 april tegen Dinxperlo (nr 9)

- 21 mei HC03 (nr 11)

En als we die wedstrijden goed doorkomen volgt de absolute climax op 29 mei thuis tegen VVO (nummer 3). Op datzelfde moment c.q. de slotdag speelt VIOD (nr 4) tegen VDZ (nr 2).

Een absolute thriller met een mogelijk Hitchcock scenario aan het eind.

EN DAAROM….

Hierbij een oproep aan alles en iedereen die sportclub een warm hart toedraagt:

Kom zondag 14 uur naar Naederhuyse en schreeuw de mannen van Wim Bleijenberg naar de overwinning. Ook de 3 wedstrijden daarna is jullie steun kei- en keihard nodig.

Laten we er met zijn allen een onvergetelijk, uniek en historisch seizoen van maken. Het is lente en er bloeit iets moois, iets heel erg moois. Dit mag, kun en wil je niet missen!

COME ON SPORTCLUB! 💙💪👊

Laden...