Op een zeer goed gevuld sportpark Dichteren in Doetinchem traden vanmiddag VIOD en Sc Westervoort aan voor een wedstrijd om de koppositie in Klasse 3B.

Maar belangrijker misschien nog, om de eerste plaats in de tweede periode; de competitie duurt immers nog 10 wedstrijden maar volgende week wordt het 2e periodekampioenschap al beslist. Westervoort trok vandaag aan het langste eind op een manier waar VIOD patent op heeft, n.l. de 1-0-overwinning.Er was wederom een grootse ontvangst; bij het betreden van het veld was er weer een sfeervol blauw-wit rookgordijn opgetrokken door de talrijke Westervoortse supportersschare. Dit inspireerde de spelers van Wim Bleijenberg om vanaf de aftrap VIOD onder druk te zetten. Maar de Doetinchemmers lieten zien waarom zij in de kop van het klassement meedraaien en er ontspon zich een op en neer golvende wedstrijd, waarbij de betere kansen in de eerste helft voor de bezoekers waren. Er werd voor rust niet gescoord en daardoor bleef het spannend.

Vlak na rust speelde Joep de bal strak langs de lijn naar Christiaan, die vervolgens twee verdedigers dolde (waarvan eentje door de benen; KETSCHIENG!) en het vijandelijke zestienmetergebied in dribbelde, daar Martijn wist aan te spelen, die beheerst afrondde; 0-1. Deze achterstand was voor VIOD het sein om voor de aanval te kiezen en Westervoort ver terug te dringen. Er ontstond een Doetinchems veldoverwicht (VIODs nummer 15 speelde erg goed!)  maar het vizier van hun voorwaartsen stond niet op scherp; de meeste schoten gingen ruim naast of over.

Wel zorgden een groot aantal hoekschoppen voor de nodige dreiging maar Ronnie, Gerard, Tim, Boy, Joep en de voor de laatste ingevallen Jan, hielden heldhaftig stand. Door Brian voor Mounir in te brengen gokten de blauw-witten op de snelle uitbraak. En die kwam er ook maar Manu schoot alleen voor de keeper te zacht in...

Vandaag ontbrak Tycho en zijn frêle acties en spritzige diepgang werden nogal gemist. Het spel van de Westervoorters was degelijk en niet verrassend of frivool (met uitzondering van de loopacties van Christiaan dan hé). Maar lukt het een keer voetballend niet, dan zal er 'geknokt' moeten worden. En er is met z'n allen hard gewerkt en tegen een zeer goed spelend VIOD een belangrijke overwinning geboekt.

Een teamprestatie van formaat!

Bij een goed resultaat volgende week in de thuiswedstrijd tegen Concordia Wehl kan Sportclub periodekampioen worden en daarmee deelname aan de nacompetitie afdwingen. Aan het begin van de competitie werd dit als een uitzonderlijke prestatie gezien; gelet op het vertoonde spel tot nu toe, zit er misschien wel meer in. Maar met nog zoveel kandidaten voor de titel in deze superspannende race, zou dit een hele mooie prestatie zijn!

Komt Allen Kijken en Steunt Onze Jongens!

 

 

Laden...