Dankzij een 5-0 overwinning op het laag geklasseerde Concordia-Wehl, haalden de mannen van Wim Bleijenberg vanmiddag het kampioenschap om de tweede periode binnen. Hiermee hebben zij recht op deelname aan de play-offs aan het eind van dit seizoen voor een plek in de 2e Klasse; voor een promovendus een prestatie van formaat. Voor zover bekend is dat in de regio momenteel alleen WAVV gelukt, waarmee zij het Westervoort van Wageningen zijn. Of wij het Wageningen van Westervoort.

Op een sfeervol (de rookbommen en het vuurwerk waren niet van de lucht... of juist wel?) en goed gevuld sportpark Naederhuyse werd eenvoudig deelname aan de nacompetitie veilig gesteld.

Weliswaar schoten de Wehlsmen binnen vijf minuten buiten bereik van keeper Ronnie op de paal maar daarna heerste de thuisclub op het goed te bespelen grasveld. Zorgvuldig werd van achteruit de ene na de anderen fraaie aanval opgebouwd. Binnen 10 minuten resulteerde dit in een heel M-M-Mooi doelpunt; de bal ging van Mounir slim naar Martijn, die vervolgens geniaal Manu bediende die op zijn beurt koelbloedig afrondde.
Vijf minuten later lag de bal voor de 2e keer in het Wehlse doel. De mee naar voren gekomen laatste man Gerard scoorde beheerst, nadat hij uit een vrije trap halverwege de vijandelijke helft de bal voor zijn voeten kreeg. Stelde Concordia daar niets tegenover? Jawel, de ploeg én hun grensrechter bleven strijden voor een goed resultaat, maar kwamen de eerste helft gewoon tekort.

Wie kaatst moet de bal verwachten, is een bekend spreekwoord en zeker Christiaan nam goede notie van dit gezegde. Na fantastisch kaatswerk, schoot hij de bal buiten bereik van de keeper in het doel. En toen Joep de vrijstaande Ugur vond en deze met een droge knal de 4-0 liet aantekenen, was het Wehls verzet gebroken. Alle vier de doelpunten waren smullen voor de fijnproevers!

De tweede helft was om des keizers baard. Sportclub nam gas terug en de Concordia's waren onmachtig om een doelpunt te maken. Hoewel er door hen toch nog een keer de paal werd geraakt en een zeker lijkend doelpunt toch nog miraculeus werd overgeschoten.
Vijf minuten voor het eindsignaal snelde de ingevallen Brian, mooi weggestoken door de ingevallen Tycho, alleen op de doelman van de tegenstander af, hetgeen de 5-0 eindstand betekende.

Voor een ploeg die aan het begin van de competitie 'handhaving' als uitgangspunt had, is vandaag een mooi resultaat geboekt. En we staan nog bovenaan in de competitie ook.
Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Er wordt dan tegen Pax gespeeld en die staan onderaan. Maar vandaag snoepten zij wel twee punten af van VIOD, de nummer 3 op de ranglijst. En uit speelde ook Westervoort daar smadelijk gelijk. Tegen hen is dus nog iets recht te zetten...

Komt Allen Kijken want er groeit iets moois op Sportpark Naederhuyse!