Sportclub heeft zich vanmiddag het Tweede Klassekaas van het brood laten eten. Op bezoek bij de vorig jaar hoog geklasseerde Didammers, kon men geen punten mee naar huis nemen. Hoewel dat er zeker wel in had gezeten.

In het begin leek het alsof de mannen van Bleijenberg met ontzag voor de tegenstander op het veld stonden. Keeper Ronnie moest al na twee minuten een zeker lijkend doelpunt voorkomen. En tot tweemaal toe weifelend optreden van de blauw-witte achterhoede leverde binnen 15 minuten dan ook een 2-0 achterstand op. En dat terwijl men al jaren een degelijke defensie vormt. Pas daarna kwamen de Westervoorters voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied; het duurde tot de twintigste minuut voordat de eerste doelkans (van Jamy) kon worden opgetekend. Vlak daarna draaide Mounir zich ouderwets vrij en schoot de bal laag én onhoudbaar voor de DVC-doelman, in het doel. De thuisploeg behield het overzicht en kreeg kansen op de 3-1 (kopbal voorlangs en een sublieme redding van Ronnie) maar tot aan de rust bleef het 2-1.
Weliswaar werd er -zoals gewoonlijk - zorgvuldig van achter opgebouwd maar balverlies wordt door de tegenstander in de 2e klasse direct afgestraft. En balverlies was er iets te vaak...

Na rust wierpen de bezoekers echter de schroom van zich af. Met Stan voor Jan, werd de thuisploeg op eigen helft vastgezet. Jamy schoot uit kansrijke positie in het zijnet. En de keeper uit Diem had nog wel een antwoord op een aanval met de doorgebroken Stan als eindstation maar tegen een inzet van Martijn Derksen (ingevallen voor Mounir) was ook hij kansloos. Westervoort toonde zich nu veel comfortabeler aan de bal en bleef voetballend de oplossingen zoeken; de meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten. Heel zuur was het dat even later vanuit het niets de ploeg uit Didam toch weer op voorsprong kwam. Een afgeslagen hoekschop werd behendig en leep door een DVC-spits uit de draai in het Westervoort doel geschoten. Met nog ongeveer 20 minuten te gaan, probeerden de blauw-witten nog een gelijkspel uit het vuur te slepen maar DVC speelde de wedstrijd slim uit. De wissel met de aanvallende Manu voor verdediger Boy ten spijt.

Volgende week zondag thuis tegen Leones dat vandaag met 6-0 van DCS wist te winnen. Dat wordt vast weer een mooie wedstrijd. Want ook vandaag heeft Sportclub zeker laten zien goed mee te kunnen op dit hogere niveau.
Het was vandaag de eerste wedstrijd ooit in de 2e Klasse maar er was nog een primeur. Uw verslaggever was niet ter plekke maar heeft met een Livestream de wedstrijd op zijn pc gevolgd. Dat was prima te doen maar live is leuker. En punten zijn ook prettiger.

 

Laden...