Van de eerste 10 competitiewedstrijden eindigde er geen enkele in een gelijkspel. Vandaag wel. Als je vlak voor het einde nog één punt uit het vuur sleept, voelt een gelijkspel als een overwinning. Zo was het vandaag niet. In de slotminuten wist SV Schalkhaar de 3-3 te scoren waardoor er slechts één puntje in de bus mee terug genomen kon worden.

In de week na het trainingskamp in Benidorm, bleken maar liefst 10 (!) selectiespelers en stafleden ziek te zijn teruggekomen. Hierdoor trad Sportclub vanmiddag op het winderige sportpark De Horsterhoek aan met een aantal spelers dat de afgelopen week niet of nauwelijks hadden getraind. Keeper Ronnie was bovendien op wintersport zodat Wouter zijn plaats mocht innemen.

In de eerste helft was op het veld terug te zien dat enkelen verzwakt waren en hun niveau niet haalden; er werd te veel balverlies geleden en te weinig kansen gecreëerd. Na een half uur stevende Mounir alleen op de doelman van de thuisclub af, maar hij wist de bal niet in het net te krijgen. Het leek alsof hij het te mooi wilde afronden, maar wie hem beter kent weet dat dit natuurlijk niet zo is... Gelukkig was het in de 40ste minuut wel raak. Bij één van de weinige geslaagde aanvallen, belandde de bal bij Martijn Klein Holte. Zijn schot stuiterde -na tweemaal de lat geraakt te hebben- over de doellijn. (Of was het toch Mounir die het laatste zetje gaf?)

Binnen 5 minuten na rust was de stand weer gelijk. Jan trok een tegenstander in het zestienmetergebied onderuit en Wouter kon de hard ingeschoten strafschop niet keren.

Hierna lieten de mannen van Wim zien waarom zij bovenin de tweede klasse meedraaien. Met een ontketende Jamy, de snelle en balvaste Christian en een bij vlagen ongrijpbare Martijn werd SV Schalkhaar onder druk gezet. Dit resulteerde in een fraaie kopbaltreffer van Tim en een evenzo fraai door Martijn (nu was hij het zeker!) afgeronde aanval waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de gasten. Zelfs de 4-1-nekslag, hing in de koude lucht.

Echter, door een misverstand in de achterhoede werd een corner weggegeven die leidde tot een niet meer verwachte aansluitingstreffer. Gesteund door een enorme rugwind gingen de Schalkhaarders opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker; het lukte Sportclub niet meer om hier onderuit te voetballen. De (weinige) meegereisde toeschouwers zagen het van de kant al aankomen; in de 88ste minuut scoorde de thuisclub uit een warrige scrimmage (zat er geen overtreding op onze keeper bij, scheids?) de gelijkmaker. Met een katterig gevoel liepen onze blauw-witten na het laatste fluitsignaal van de goedleidende heer Menkehorst, van het veld.

In Klasse 2G zijn alle tegenstanders aan elkaar gewaagd. Dat levert veel verrassende uitslagen op. Zo verloor de koploper vandaag van nummer laatst. Hierdoor had Westervoort bij winst de koppositie op de ranglijst kunnen pakken, maar het pakte vanmiddag anders uit....
Volgende week zondag thuis tegen DCS. En dat is nu net die nummer laatst die vandaag won. De bal rolt weer!

Rob G.

Laden...