Vanmiddag had Sc Westervoort goede zaken kunnen doen op de ranglijst maar door de 3-1 nederlaag bij FC Bergh kon er geen punten mee naar huis worden genomen. Daarmee blijft het wel ongemeen spannend in de Klasse 3B Oost van de KNVB.

Was het gemis van Manu, Gerard én Julian de oorzaak? Kwam het door het na een kwartier spelen, niet geven van een penalty, toen Martijn werd neergehaald in het strafschopgebied van de tegenstander? Of omdat de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel van Gerrit negeerde, waardoor FC Bergh na een half uur op voorsprong kwam? Nee, vanmiddag was het gewoon iets te vaak 'net niet'.

De mooie combinaties van de afgelopen weken haperden en het technisch verzorgde voetbal wilde maar niet vlotten. Dit was zeker de verdienste van de strijdwijze van FC Bergh. Met veel inzet en handen en voeten werd het voetballen met name Mounir en Martijn onmogelijk gemaakt. Strijdlust is ook een belangrijk - en zeker geen ondergewaardeerd - facet van het voetbalspel. Hierdoor win je duels, dwing je af dat alle 'klutsballen' jouw kant op gaan en kun je ook wedstrijden winnen. Bovendien sneed men ook een paar keer met messcherpe uitvallen door de Westervoortse defensie. Tot tweemaal toe kon Ronnie redding brengen, maar in de 42ste minuut moest hij voor de tweede keer capituleren.
Ook Westervoort had wel een paar goede kansen; Brian had al na drie minuten kunnen scoren en Joep kreeg vlak voor het rustsignaal op een meter van het doel van de tegenstander, uit een scrimmage de bal pardoes voor zijn voeten, maar gescoord werd er door de blauw-witten voor rust niet.

Direct na de thee schoot Martijn bijna de 2-1 binnen; de 's-Heerenbergse doelman tikte de bal echter miraculeus over. Dat begin beloofde veel voor de tweede helft, maar toen een paar minuten later één van de Berghse voorwaartsen door het centrum van de verdediging alleen op Ronnie af kon lopen en voor 3-0 zorgde, was de hoop op een goed resultaat wel verdwenen.
Het siert de ploeg van Wim dat zij dan toch blijven proberen de bal rond te laten gaan en te zoeken naar een mogelijkheid om zelf te scoren. Na een fraaie aanval mocht Brian na 25 minuten in de 2e helft de 3-1 binnenschieten. De laatste 20 minuten probeerde Sportclub met man en macht aan te vallen. Van de kant leek het alsof het zoeken naar de vrije man soms wat werd overdreven. Dit leverde weliswaar een veldoverwicht op maar geen doelpunten. Uit enkele kansrijke counters lukte dat de tegenstander trouwens ook niet meer om te scoren, mede door goed keeperswerk van Ronnie, waardoor 3-1 de eindstand bleef.

Volgende week thuis tegen Gendringen. Kom kijken want het is zeker de moeite waard!