In Vorden werd aan het begin van het seizoen de plaatselijke FC met 3-0 verslagen. Toen was er sprake van een gelijkopgaande strijd waarbij Sportclub in de laatste 5 minuten twee doelpunten wist te maken. Vanmiddag waren beide ploegen wederom aan elkaar gewaagd maar deze keer werd het 1-1. Omdat de bezoekers in de blessuretijd van de 2e helft de gelijkmaker scoorden, voelt dit gelijkspel voor Westervoort een beetje als een nederlaag.

Na de aftrap startte de thuisclub met een offensief dat direct al voor druk op het Vordense doel zorgde. Hieruit werd echter niet gescoord. Maar na ongeveer een kwartier namen de bezoekers het initiatief over. Strijdvaardig, balvast en met snelle buitenspelers, zetten zij de blauw-witte defensie onder druk. Na een half uur moest keeper Ronnie alles uit de kast halen om een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. Aan Westervoortzijde was de wil om goed voetbal te laten zien er wel maar  het ontbrak vanmiddag aan scherpte; veel combinaties strandden in schoonheid. Maar als het aanvallend niet lekker loopt kan Sportclub altijd nog op haar hechte defensie vertrouwen. Op het zonovergoten sportpark Naederhuijzen zocht men dan ook met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Maar na 13 minuten trof Stan doel doordat hij, bij een fraai uitgespeelde aanval over rechts, de bal beheerst onder de doelman van de tegenstander doorschoof. Hét sein voor vv Vorden om er nog een schepje bovenop te doen maar de verdediging met de uitblinkende Tim en Gerard in de centrum, hield relatief eenvoudig stand. Ronnie moest nog twee keer handelend optreden en een vrije kopkans werd door de Vordenaren knullig verprutst. Hun doelman ranselde nog op miraculeuze wijze een schot van Mounir uit zijn doel maar de wedstrijd leek op een overwinning voor Sportclub af te stevenen. Verwarring omtrent een foutieve inworp leidde in de slotminuten de gelijkmaker van de uitbundige bezoekers in. Voor de neutrale toeschouwer wellicht een terechte uitslag, maar ik ben geen neutrale toeschouwer.

Omdat drie van de vier bovenste ploegen allemaal gelijk speelden, blijft het ongemeen spannend in de kop van 2G; alleen VVG uit Gaanderen is vanmiddag de lachende vierde.

Volgende week speelt Sportclub de uitwedstrijd tegen Beuningse Boys. Thuis werd daar redelijk kansloos met 3-0 van verloren. Een betere motivatie is er niet denkbaar, volgens mij.

Rob G 

Laden...