Na vorige week op kinderlijke wijze bijna een riante voorsprong uit handen te hebben gegeven, behaalde Sportclub Westervoort vanmiddag een volwassen overwinning op Eldenia. Hierdoor blijven de blauw-witten koploper en zijn de Arnhemmers formeel nog niet veilig.

Op een goed gevuld Sportpark Naederhuyse - er waren veel supporters naar Westervoort meegereisd - werd in een sportieve sfeer én in een lekker temperatuurtje de wedstrijd afgewerkt. Alleen het zonnetje ontbrak. En doelpunten, althans in de eerste helft.

Nadat in de derde minuut een waarschuwingsschot over het doel van Ronnie vloog, was het twee minuten later Brian die op aangeven van Martijn de Bleijenberg Brigade onberispelijk op een 1-0 voorsprong zette. Maar hier bleef het bij tot aan de rust. En hoewel Eldenia zeker verdienstelijk partij gaf, hadden de Westervoorters het betere van het spel. Maar als je niet scoort  kan er zo maar per ongeluk eentje invliegen en staat het weer gelijk. Dus het bleef spannend. Er werd nog wel een doelpunt van Brian afgekeurd omdat de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde. Een vlagsignaal met een luchtje zoals wel vaker deze middag te ruiken was. En een schot van Martijn had een beter lot verdiend; de bal rolde miraculeus van de ene paal naar de andere zonder de doellijn te passeren, aldus de sterk fluitende arbiter Nick Lammers.

Na de rust liet Wim weer eens zien over een brede selectie te beschikken; Joep, Christian, Julian en Sjoerd vervingen gedurende het tweede part respectievelijk Jan, Pelle, Brian en de wat ongelukkig spelende Mounir. Op aangeven van Tycho schoot Martijn na 20 minuten de bevrijdende tweede treffer in de touwen en dit herhaalde hij vlak voor tijd door ook - na een slimme vrije trap van Ugur - zijn tweede treffer en Sportclubs derde te maken. Op een manier zoals alleen hij dat kan: beheerst, intelligent en strak.

Eindstand 3-0, want er werd geen doelpunt weggegeven. Onder leiding van keeper Ronnie en laatste man Gerard werd vrijwel elke Ernemse aanval onschadelijk gemaakt. Na afloop werd - volledig terecht - voorstopper Tim tot Man of the Match verkozen. Maar linksback Boy had wat mij betreft deze titel vanmiddag ook mogen krijgen....

Een volstrekt verdiende en zakelijke zege vanmiddag. De 3 V's (VDZ, VVO en VIOD)verspeelden echter ook geen punten waardoor de spanning alleen nog maar toeneemt.