Op 6 juni 2022 is Sportclub Westervoort in Heelsum tegen RVW kampioen geworden in de 4e klasse D.

Dat het zo extreem spannend zou worden, had niemand vooraf gedacht. Dat je een kampioenswedstrijd nooit 'frivool' speelt, is een gegeven.

Maar onze Blauwe Jungskes straalden, ondanks de strakkere koppies, het meer dan op tijd zijn voor vertrek, de iets minder "het komt wel goed" attitude, toch voldoende zelfvertrouwen uit.

En wees eerlijk, met een plusmarge van 4 t.o.v. Jonge Kracht kon het niet mis. Daarbij zou er een flinke supportersschare ons aan komen moedigen, en waren kosten noch moeite gespaard om een ware Champions League finale qua sfeer te evenaren. Vandaag zou het gaan gebeuren. Westervoort zou kampioen worden.  

Maar daar leek in beginsel niet op. Op een heel groot veld, dat stroperig speelde, en niet overal even strak gemaaid was, speelden we en tegen RVW en tegen onszelf.

Te vaak de verkeurde keuze, te vaak de moeilijkste oplossing, te vaak een net niet bal, en te vaak een gemiste kans. kansen hadden we zeker, ook best een boel veel, maar de bal moet uiteindelijk wel tegen het net. Dat lukte één keer… en middels de hotline bij Sprinkhanen, wisten we dat JK ondertussen behoorlijk dichtbij kwam.

Sefa tekende na een minuut of 25 voor de bevrijdende openingsgoal in onze beleving, maar daar bleef het dan ook wel bij. Het lukte maar niet om door te drukken, en hoewel RVW eigenlijk niet gevaarlijk werd, waren er toch wat momenten waarbij het hart danig op de proef werd gesteld. 1-0 met rust dus, waar JK er al 3 in had liggen.

In de rust hameren op belonen voor het harde werken, de geweldige reeks resultaten van de laatste 13 wedstrijden, het scorend vermogen van de laatste weken, onze kwaliteiten, VOETBALLEN, GELOOF houden. Handen erop, en met volle overtuiging naar buiten. Erop klappen, en laten zien dat wij de terechte kampioen zijn.

En de 2e helft zien we inderdaad een veel beter Westervoort, het balletje loopt, de angst is uit de ploeg, er wordt gecombineerd, er worden simpele keuzes gemaakt, en onze mannen gaan scoren. 

Maar eerst komt er nog een minder fijne mededeling uit Nieuw-Dijk: 0-4 Jonge Kracht… De marge is nog maar 1… Gelukkig hebben ze er in t veld geen last van (dat is aan de kant wel ff anders), en we scoren 0-2, doelpunt Tygo na een mooie combinatie over links, en Mounir maakt weergaloos 0-3 middels een prachtige stiftbal van zeker 25 meter in de kruising.

Daarna vergeten we door te drukken, en lijkt het heel even of 0-3 het maximaal haalbare is. Na een minuut of 10 komen we deze fase uit, en zorgt Boy uit Barneveld voor de 0-4 nadat hijzelf de bal onderschept, de aanval opzet, en uiteindelijk de bal ook binnenwerk, dat moet dan toch genoeg zijn? Ja, daar lijkt het wel op, want Sprinkhanen maakt 1-4, en met nog een 10 minuten te spelen, zijn we eigenlijk al kampioen.

Toch? Ja, dat zijn we! Zeker nadat Sefa de 0-5 binnenschiet. JK zou er dan nog 6 moeten maken, en dat gaat zeker niet meer gebeuren! Ugur is dan ook nog zo sportief om een penalty niet binnen te schieten, en dan is even later daar het laatste fluitsignaal.

Het Sportpark ontploft, de wereld kleurt ter plekke Westervoorts blauw/wit door alle fakkels, de ontlading is enorm:

SPORTCLUB WESTERVOORT IS KAMPIOEN !!

Een geweldige afsluiting van een prachtig seizoen, waar we een grote puntenachterstand goed maakten, waar we de laatste maanden met vlagen echt heel goed voetbalden, waar we geloof bleven houden, waar we eindelijk onszelf beloonden met veel goals maken, en waar we lieten zien dat een goede sfeer uiteindelijk de basis is om tot een grootse prestatie te komen.

Op naar de 3e klasse, waar onze Blauwe Jungskes zeker in thuishoren.

SPORTCLUB WESTERVOORT IS KAMPIOEN!!

Laden...