Vanmiddag eindigde de wedstrijd van Sportclub Westervoort in een gelijkspel; aan het eind stond er 3-3 op het scorebord. Moet je nu treuren om het uit handen geven van een zeker lijkende overwinning of  juist heel blij zijn met een gelijkspel in de slotminuten. Uiteindelijk denk ik toch dat laatste. Maar er had echt meer ingezeten deze zondag.

Binnen 5 minuten na aanvang van de wedstrijd had de thuisclub al evenzovele doelrijpe kansen gehad maar zonder dat er een doelpunt viel. Dat kwam er echter wel na 10 minuten want Manu schoot onhoudbaar binnen. De toeschouwers gingen er in het fraaie lentezonnetje maar eens goed voor zitten; het team van Wim was heer en meester op het veld. Mounir speelde Manu te hard in anders was het 120 seconden later al 2-0 geweest en diezelfde Manu trof even later ook nog de paal. Het was een lust voor het oog om naar de blauwwitte brigade te kijken. Tycho, Martijn en Jamy combineerden ouderwets naar hartelust en Tim had er een nieuwe kop opgeschroefd; hij heerste in de lucht. Achterin werd niets weggegeven dus was het genieten. Ronnie heeft in de eerste 45 minuten één bal op zijn doel gehad maar die ranselde hij katachtig uit de bovenhoek.

Na rust een zelfde spelbeeld. Goed doorgaan van Tycho over rechts, stelde Manu wederom in staat te scoren; laatstgenoemde kon de voorzet van de eerste eenvoudig binnenglijden. Met een 2-0 voorsprong leek er niets meer aan de hand maar de Markeloërs waren niet naar Westervoort gekomen om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Na de 2-0 herpakten zij zich en kregen zij een optisch veldoverwicht. En daar bleef het niet bij. Binnen een tijdsbestek van 5 minuten wist hun Sam Warmelink verbluffend eenvoudig drie keer te scoren waardoor de blauwwitten plots tegen een totaal onverwachte en onnodige achterstand aankeken. Met nog een kwartier te gaan werd overgeschakeld op een opportunistische speelstijl. Mounir, Tycho en Ugur werden gewisseld voor Stan, Max en Joep en een verre vrije trap van laatstgenoemde werd in de 90ste minuut door de mee opgekomen verdediger Tim in het doel gewerkt. 

Het gat op de ranglijst tussen Westervoort en Markelo blijft hiermee 2 punten. Doordat van de bovenste 4 ploegen alleen DVC '26 vanmiddag wist te winnen, blijft het ongemeen spannend in kop van 2G. Sportclub staat op plaats 4 met 4 punten achterstand op lijstaanvoerder VVG '25. Nog zes finales te gaan, te beginnen volgende weekzondag in en bij Varsseveld, de huidige nummer 3. 

Rob G

Laden...