Vandaag kwam lijstaanvoerder Varsseveld naar Sportpark Naederhuyse. De gasten hadden dit seizoen slechts één keer verloren en stonden 7 punten voor op de thuisclub. Na vorige week schlemielig 3 punten te hebben verspeeld, hield Sportclub nu alle punten in de zak. Varsseveld keerde met een 2-1 nederlaag huiswaarts.

De Sint is weer in het land maar Westervoort had niet de intentie om kadootjes uit te delen. Omdat Ugur, Tim, Martijn Derksen (blessures) en Manu (interlandverplichtingen) afwezig waren én de bezoekers vanuit een sterke organisatie spelen, was er een nieuw tactisch strijdplan bedacht. In plaats van het vertrouwde 4-4-2-systeem, trad de ploeg van Wim vandaag aan in een 5-3-2 formatie. In het centrum van de verdediging kreeg Gerard nu gezelschap van Jan en Joep. Tycho kreeg vandaag de rol van de meer verdedigende middenvelder en Mounir en Martijn Klein-Holte vormden de aanval.

Er was deze week specifiek op getraind en hoewel het soms wat onwennig leek, bleken de blauw-witten met hard werken prima in staat om het ingespeelde Varsseveld tegenstand te bieden. Tactisch stond het aan beide kanten goed, zodat de eerste helft meer op een schaakpartij leek, waarbij de in zwart-wit spelende mannen van Sportclub Varsseveld misschien een pionnetje voordeel hadden... Qua doelkansen hield men elkaar in ieder geval in evenwicht. Ronnie moest twee keer handelend optreden om de 'nul' te houden en pogingen van Mounir en Martijn vlak voor rust, hadden een beter lot verdiend. Maar gescoord werd er niet dus was de ruststand 0-0.

Na de thee een furieus aanvallend Westervoort. Met fraaie aanvallen, technische hoogstandjes en korte combinaties werd het vijandelijke doel onder vuur genomen. Sterk verdedigend Varssevelds werk hield hen echter op de been; er vielen een paar messcherpe slidings en goed getimede tackles waar te nemen. Maar in de 53ste minuut moesten ook zij, na een daadwerkelijk prachtig een-tweetje tussen Tycho en Martijn, capituleren. Laatstgenoemde rondde beheerst af. Deze voorsprong leek de gastheren vleugels te geven maar de bezoekers brachten de stand 10 minuten later al weer in evenwicht; niet rigoreus ingrijpen van de Westervoortdefensie werd genadeloos afgestraft.

Desalniettemin bleef de Bleijenberg-brigade onder leiding van Maarschalk Martijn druk uitoefenen op het vijandelijk doel; hij strooide kwistig met steekpasses en liet onnavolgbare acties zien. En ook nu weer was hij het, die na een weergaloze passeeractie het net wist te vinden. Met officieel nog tien minuten op de klok (en een wel heel erg lange blessuretijd) werd de overwinning over de streep getrokken.
Ondanks Martijns hoofdrol vanmiddag was het een prima ploegprestatie; een overwinning van een knokkend collectief, waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen.

Volgende week zondag naar Nijmegen om tegen vv Trekvogels te spelen. Aanvang 14.30 uur. Ik ben er zeker bij. U komt toch ook?

- Rob

Meer foto's gemaakt door Milan vind je hier.

Laden...