Sportclub heeft voor de tweede achtereenvolgende keer de Westervoort Cup gewonnen. Dit keer was het uitgangspunt anders dan in de 10 voorgaande edities. Normaliter speelde AVW '66 hoger en waren de blauw-witten de underdog. Alleen vorig jaar waren beide verenigingen derde-klassers. Nu is de ploeg van Wim Bleijenberg naar de 2e klasse gepromoveerd en daarmee favoriet. Op Papier.

Na twee vriendschappelijke oefenwedstrijden, was er vanmiddag al een heuse clash waarbij er wel degelijk iets op het spel stond.  De drie nieuwe aanwinsten, Stan, Jamy en Martijn (Derksen, red.) stonden direct in de beginopstelling. Vanaf het fluitsignaal bouwde de Bleijenberg-brigade weer als vanouds zorgvuldig van achteruit aan haar aanvallen. Dit leverde een behoorlijk veldoverwicht op maar de pientere passjes en listige loopacties bleven dit keer uit. Evenals de doelpunten.
Door het opstellen van de drie nieuwelingen waren de vaste patronen van de afgelopen jaren natuurlijk wat verdwenen, maar dat het aan de Westervoortzijde niet echt liep was vooral te danken aan de strijdwijze van AVW. Hun nieuwe trainer Marcel Muhlack, had een (zeer) jong team het veld ingestuurd met de opdracht de tegenstander weinig speelruimte te geven. Men trok zich veelal massaal terug op eigen helft, waarbij elke linie zijn eigen loopgraaf had gegraven. En daar is het moeilijk doorheen voetballen. Dit leverde een 0-0 ruststand op, waarbij moet worden aangetekend dat de beste doelkansen wèl voor de thuisspelende rood-zwarten waren.

De tweede helft zag, mede door het veelvuldig wisselen van spelers, het talrijke publiek een opener wedstrijd (de strijd om de Westervoort Cup trekt al jaren veel bezoekers maar het leek alsof het er deze keer minder waren. Desalniettemin zag de grensrechter van AVW'66  heel veel bekenden, die hij maar vrolijk met zijn vlag bleef toezwaaien .... bij de ploeg houden deze man; dat wordt een PuntenPakker!) En al helemaal nadat Stan diep ging, Martijn (Klein Holte, red.) hem met een fraaie dieptepass wist te bereiken, eerstgenoemde vervolgens buiten bereik van de keeper op de paal schoot en Christian de terugspringende bal  in het lege doel tikte. Door de achterstand moesten de Muhlackmannen meer risico in hun spel gaan leggen.

Er werd nu ook meer strijd geleverd en er waren vaker de derby-kenmerkende schermutselingen op het veld. Nadat Tycho volstrekt onnodig, ergens in een uithoek van het vijandelijke 16-meter-gebied onderuit werd geschoffeld en Gerard de toegekende strafschop onberispelijk inschoot, kwam er nog meer olie op het vuur. Maar de tijd die de thuisclub nog restte, was onvoldoende om aan de 2-0 achterstand nog iets te veranderen; Sportclub speelde de wedstrijd volwassen uit.

Door de (vermoedelijk) op handen zijnde fusie tussen beide verenigingen, gaat er ook een einde komen aan de strijd om de Westervoort Cup. Eigenlijk best wel jammer.... (voor de winnaar dan hè).

 

 

Laden...