Op bezoek bij VVO bracht Sportclub Westervoort de koploper de eerste nederlaag van dit seizoen toe; de Westervoorterts trokken met 4-2 aan het langste eind. Hiermee naderen zij  de koppositie in Klasse 3B tot op één punt en brachten daarmee de spanning in de competitie  volledig terug.

Een grote Westervoortse aanhang zag op Sportpark De Pinkenberg vanmiddag ook een spannende wedstrijd. De normaliter speels en snel combinerende ploeg van Wim Bleijenberg, werd de eerste helft op inzet volledig afgetroefd door de Velpenaren. Klutsballen en duels waren allemaal een prooi voor de geel-zwarten en zij eisten ook alle 'tweede' ballen op. Een Westervoortse balaanname leverde direct drie hijgende VVO'ers in de nek op dus aan mooi combinatievoetbal kwam men niet toe. Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat er vandaag strijd geleverd moest worden en dat was wennen voor Sportclub. Het hierdoor ontstane veldoverwicht bracht VVO overigens geen directe scoringskansen. Zij hadden de hulp van Gerard nodig om op een 1-0 voorsprong te komen; hij liep na een kwartier spelen een voorzet van rechts per ongeluk in eigen doel.

Deze speelwijze kostte VVO veel kracht en dat brak hen aan het einde van de eerste helft op. In de laatste 5 minuten scoorde eerst Mounir  (schitterende vrije trap) en daarna Martijn (eindstation van een eindelijk gelukte combinatie in het zestienmetergebied), waardoor men met een 1-2 stand ging rusten.

Na de thee eenzelfde spelbeeld; VVO drong fel aan maar was onmachtig om een doelpunt te forceren. De voorsprong gaf de blauw-witten vertrouwen; men bleef voornamelijk de Velpse vloed tegenhouden en loeren op de ruimtes die er zouden komen. En die kwamen er. Eerst scoorde de voor Julian ingevallen Brian vanuit een scrimmage voor het Velpse doel in een draaibeweging de 1-3 en Mounir maakte de voorsprong met een fantastisch afstandsschot 25 minuten voor het eindsignaal nog groter.

Het is voor de verdediging van SC Westervoort jammer dat VVO nog de 2-4 wist te maken anders hadden zij er - met een bewonderenswaardige inzet - voor kunnen zorgen dat er vanmiddag geen enkel Velps doelpunt was gevallen.

Van mooi voetbal was vanmiddag geen sprake; het was een waar voetbalgevecht. En dan blijkt dat wij niet alleen met z'n allen mooi kunnen voetballen maar ook met z'n allen kunnen knokken voor een goed resultaat. En dit collectief harde werken leverde een terechte overwinning op.

Laden...