Trainer Wim Bleijenberg had er al voor gewaarschuwd; na het behalen van een periodetitel, blijkt in de praktijk dat het vaak wat inzakt. Ook vanmiddag was dat het geval want er was echt veel te weinig publiek langs de kant. En het was nog wel heel mooi weer.

Op het veld liep het overigens ook niet soepeltjes. De 3-0 overwinning doet vermoeden dat de koploper een makkelijke middag had tegen de nummer laatst Pax, maar dat was zeker niet waar. De Hengeloërs verkochten hun huid duur en knokten de eerste helft voor elke meter. Dit leverde een groot aantal hoekschoppen op maar geen doelpunten. Die vielen echter ook niet aan de andere kant, waar Brian binnen 5 minuten Sportclub al op voorsprong had kunnen zetten en Pelle vlak voor rust alleen voor de keeper van Pax jammerlijk faalde. Gelukkig zorgde Mounir, na een paar keer hoog de ballenvanger getroffen te hebben, er voor dat de thuisclub toch nog met een voorsprong thee kon gaan drinken. In tweeën rondde hij beheerst af.

In de tweede helft probeerden de gasten de opgelopen achterstand ongedaan te maken maar de soevereine verdediging van Westervoort gaf geen krimp; Gerard en Tim heersten in het centrum en backs Joep en Cas (later vervangen door Jan), hielden de snelle buitenspelers goed in toom. En mocht dat een keer niet lukken dan is er altijd nog keeper Ronnie die in de 55ste minuut een zeker lijkend doelpunt met een onwaarschijnlijke redding, katachtig wist te voorkomen. Omdat het verschil maar één doelpunt was, bleef het spannend maar na een half uur viel dan eindelijk de 2-0. Weer was Mounir hierbij betrokken; hij probeerde, kappend, draaiend, vallend en zelfs zittend te scoren maar uiteindelijk was het de mee gesnelde Brian die de bal in de touwen joeg. En dezelfde Brian tekende ook voor de 3-0 op aangeven van de ingevallen Sjoerd, die hem met een  prachtig steekpass - net zoals hij dat de week er voor ook al deed - vrij voor het doel van de tegenstander zette.

Vanmiddag ontbraken een paar jongens die normaliter in de basisopstelling staan. Gelukkig heeft Wim een brede selectie tot zijn beschikking waardoor vanmiddag de koppositie gehandhaafd kon worden. Maar omdat VVO, VDZ en VIOD ook wonnen, blijft het ongemeen spannend in 3B. Volgende week uit naar SML, de nummer 5 van de ranglijst. Weer een finale; nog 8 te gaan ...

Brian (nr 13) heeft zojuist de 2-0 gemaakt