Aan het begin van het seizoen was handhaving in de 2e Klasse de doelstelling voor Sportclub. Maar als je na een halve competitie in de top van 2G meedraait, is meedoen om het kampioenschap ook haalbaar. Maar dan moeten wedstrijden als die van vanmiddag wel worden gewonnen. Thuis bleven de Westervoorters tegen DCS echter steken op 2-2.

De eerder bij een 1-1 stand, na 37 minuten gestaakte wedstrijd tussen beide teams, werd vandaag op het kunstgras van het kletsnatte Sportpark Naderhuyse uitgespeeld. De thuisclub startte rommelig en de gasten uit Zevenaar zetten hun opponent direct onder druk. Het lukte de anders zo balvaste thuisformatie nauwelijks om hieronder uit te komen. DCS, dat na een slechte competitiestart aan een goede reeks resultaten werkt, was duidelijk de bovenliggende partij.

Uit één van de vele hoekschoppen die zij mochten nemen, belandde de bal pardoes rechtstreeks in het Westervoortdoel. Door deze achterstand werd de ploeg van Wim gedwongen meer agressie in hun spel te leggen, zodat er een gelijkwaardiger wedstrijd ontstond. Een geniaal overstapje van Mounir, bereikte net Martijn niet en een schot van de mee opgerukte Gerard werd in een uiterste poging van de doellijn gegleden. Een actie die kenmerkend was voor het spel van de Zevenaarders.

Met Manu voor Mounir werd getracht meer in het doelgebied van DCS te komen. Maar het was uiteindelijk Stan die voor de 2-2 zorgde; een vrije trap van Ugur belandde op de lat en hij was er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te tikken.

De blauw-witten probeerden in het restant van de wedstrijd een overwinning uit het vuur te slepen maar daarvoor werd er toch iets te slordig gespeeld. Jammer dat er niet gewonnen is vanmiddag, dat had namelijk de tweede plaats op de ranglijst betekend. Maar 2-2 lijkt een terechte uitslag. Ook al omdat keeper Ronnie twee schoten uit zijn doel moest ranselen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Leones uit Beneden-Leeuwen op het programma. Thuis werden zij weliswaar verslagen maar dit is een goede ploeg én kampioenskandidaat. Dat belooft weer een mooi voetbalmiddagje. Als ook het weer meewerkt ten minste...

Rob G

 

Laden...