Na voor de competitie allang niet meer verloren te hebben, trokken de Westervoorters vandaag aan het kortste eind. Na vorige week met oogstrelend combinatievoetbal in de derde klasse gestart te zijn met een 3-0 overwinning op VDZ, liet men zich vandaag de kaas van het brood eten bij DVV. Het was niet aan het Duivense spel te danken, dat de ruststand slechts 1-0 in het voordeel van de mannen van Wim Bleijenberg was; Sportclub had in het eerste half uur al op een ruime voorsprong kunnen staan, maar veel lukte vandaag net niet. De 1-0 was overigens een prachtig doelpunt. Na een mooi opgezette aanval over links, werd een voorzet van Julian door de meegelopen Tycho fraai ingekopt. Omdat er door de Westervoorters, die vandaag in hun nieuwe, geheel zwarte uittenue speelden, maar niet gescoord werd, geloofden de Duivenaren steeds meer in hun kansen. Maar voor hen bleef het echter bij twee mogelijkheden in de eerste helft.

Na rust een zelfde spelbeeld; een afwachtend DVV en een te onrustig combinerend Westervoort. Ook nu kregen de Oranjehemden twee mogelijkheden maar beiden werden ditmaal wel benut. In een tijdsbestek van 15 minuten keerden zij de wedstrijd volledig om. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet en na een weergaloze actie was het wederom Tycho Kaak die in kansrijke positie het doel miste. Het spel van de bezoekers werd opportunistischer; veel over de flanken en dan hoog voor de pot waarbij het gemis aan een centrumspits opbrak. Het inzetten van Chistiaan, Joep en Dennis leverde niet het gewense effect op; er werd te ongedurig naar een tweede doelpunt gestreefd. Door stug te verdedigen sleepte DVV hun eerste drie punten binnen. Hoewel ze erg goed weg kwamen in de blessuretijd toen een schot van Julian op miraculeuze wijze niet in het Duivense doel verdween.

Vandaag ontbrak de echte scherpte. Kon dit in het vorige seizoen in de 4e klasse vaak nog hersteld worden; in de derde klasse ligt dit anders. Daar worden fouten gewoon afgestraft. Er is overigens geen reden om in paniek te raken. Er was vanmiddag ook veel moois en goeds te zien dat veel belooft voor het vervolg van de competitie. De neutrale toeschouwer zou vanmiddag een gelijkspel een terecht resultaat hebben gevonden. Maar of er neutrale toeschouwers waren vanmiddag...? Ik ben er in ieder geval geen.