Slechts een handjevol meegereisde supporters zag vanmiddag Sportclub Westervoort met 5-2 van v.v. Doetinchem winnen. Het was erg koud langs de lijn maar de prestaties op het veld waren hartverwarmend. Deze week stond in de media te lezen dat Westervoort met één schuin oog omhoog keek op de ranglijst en  je kon nu zien waarom. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook duidelijk te zien was, waarom Doetinchem met beide ogen rechtstreeks het degradatiedal inkijkt.

Het werd een eenvoudige en verdiende overwinning. Martijn had het weer eens op zijn heupen (terwijl die toch regelmatig pijn doen). Op een mooi passje van Boy, scoorde hij na 10 minuten de openingstreffer. De blauw-witten (vandaag in het zwarte uittenue) hadden  een enorm veldoverwicht en combineerdern naar hartenlust; een tweede treffer kon dan ook niet uiblijven. Die viel na een half uur en weer was het Martijn die gekmakend heen-en-weer getik koelbloedig afrondde. En toen hij vlak voor rust Brian een niet te missen kans bood, was de 0-3 een feit en de wedstrijd gespeeld. Laatstgenoemde had zijn vizier overigens vandaag niet heel scherp ingesteld; hij had zeker 3 doelpunten meer kunnen (en moeten) maken. (Hoewel de Doetinchemse goalie een volley van hem vanaf 5 meter geweldig uit het doel ranselde.)

Onze keeper Ronnie heeft in de eerste helft geen schot op doel gehad.

Na de rust bleef de blessuregevoelige aanvoerder Pelle uit voorzorg in de kleedkamer achter. Boy schoof naar zijn positie op het middenveld door en Cas viel in als linksback. Gerard nam de band over. De Doetinchemmers kozen in de tweede helft voor hun 'Plan B'; er werd meer strijd geleverd en ook verbaal stonden zij hun mannetje; de zeker niet slecht leidende scheidsrechter had er zijn handen vol aan.

Na 10 minuten in de tweede helft moest Ronnie zich voor het eerst  strekken om een tegentreffer te voorkomen. Maar weer tien minuten verder was de 0-4 een feit. Na een onnavolgbare rush van Christaan over links, gaf hij de bal voor en de geslepen Mounir (ingevallen voor Julian) stapte behendig over de bal heen. Die kwam vervolgens bij Martijn terecht en dan weet je het wel. Uit het niets viel daarna de 1-4; 3 minuten later gevolgd door de 1-5 van Brian (na listig voorbereidend werk van Mounir). Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg v.v. Doetinchem nog een strafschop te nemen omdat de bal ongelukkig de arm van Tim had geraakt.    

Winterstop, tweede plaats op de ranglijst, bovenaan in de tweede periode. Knap hoor voor een promovendus. Vanmiddag had er alleen wel wat meer aan het doelsaldo kunnen worden gewerkt; dubbele cijfers waren haalbaar geweest. Dan hadden we nog meer kunnen genieten. Nu eerst maar van de komende feestdagen...

Laden...