Na een paar weken met wat  mindere resultaten en -laten we eerlijk zijn- ook wat minder voetbal, pakten de heren van Westervoort 1 vanmiddag weer eens ouderwets uit. Op Sportpark Winkewijert in Apeldoorn, werd de plaatselijke AVV Columbia met 1-4 verslagen. Sportclub staat daarmee op de derde plaats in de ranglijst en de Apeldoorners blijven nummer laatst.

Het verschil was groot. De bezoekers konden naar hartelust hun technisch verzorgde, snelle combinatiespel laten zien waardoor het een lust voor het oog was vanmiddag. Ondanks de voortdurende regenval en de harde wind, lukte het de ploeg van Wim om de tegenstander vanaf de aftrap onder druk te houden. Wat een nog meer bijzondere prestatie was omdat het veld ook niet meewerkte; dat was nog slechter dan het weer.

Na twintig minuten schoot Christian een zelf opgezette aanval, van afstand op de lat. Acht minuten later schoof de mee opgekomen Gerard de bal onberispelijk in het doel om 4 minuten later ook een toegekende penalty hard en hoog in de touwen te rammen. Met zo een 2-0 voorsprong is het natuurlijk lekker voetballen lekker maar de gasten kopten direct na de pingel van Gerard ook op de lat. In de eerste helft was dit hun - op wat gesteggel bij corners na-  enige wapenfeit.

Na rust een zelfde spel- én weerbeeld. (In de rust was het trouwens droog.) Binnen 10 minten na de hervatting had Sportclub al weer drie grote kansen gecreëerd maar deze leverden geen doelpunt op. Of eigenlijk wel maar een zuiver doelpunt van Tycho werd door de grensrechter van de thuisclub afgevlagd. Uiteindelijk was het Manu die in de 63ste minuut de bevrijdende 0-3 op het scorebord liet zetten; deze wedstrijd zou vanmiddag niet meer uit handen worden gegeven.

Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef Westervoort fraai voetbal laten zien waar Columbia slechts sporadisch iets tegen in kon brengen. Ronnie redde een keer met de voet maar hij is daarna in de 2e helft niet meer in de problemen gekomen. Toch lukte het hem niet om de '0' te houden want scheidsrechter Kroesen bleek niet alleen een goede fluitist maar ook een hele aardige man. Hij gaf de thuisclub pardoes een strafschop waardoor de stand 1-3 werd. Mounir trof op z'n Mounirs nog de paal en Tycho bekroonde een puike wedstrijd met Westervoorts 4e doelpunt in de laatse minuut van de officiële speeltijd. 

Volgende week is het Pasen en wordt er niet gevoetbald. Met nog 7 wedstrijden te gaan doen we nog steeds om de bovenste plaatsen mee. Op zondag 7 april speelt Westervoort 1 thuis tegen Markelo. Daar hebben we nog iets tegen recht te zetten...

Rob G

Laden...