Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Met een goede warming-up verklein je de kans op blessures aanzienlijk. Je kunt je spieren statisch opwarmen door te rekken en strekken, maar ook dynamisch door te bewegen. De warming-up is ook handig om te ontdekken of je ergens pijntjes hebt. Zo test je je lichaam voordat je voluit gaat voetballen. Neem ook eens een kijkje op de website veiligheid.nl over het voorkomen van blessures bij voetbal.

Blessurebehandeling

Sinds het seizoen 2016/2017 is een verzorgingsplan in werking gesteld om structuur te geven aan de aanpak van blessureleed. De volgende stappen zijn opgesteld voor een speler die geblesseerd raakt:

  1. Tijdens het voetballen raakt een speler geblesseerd. De speler kan via de trainer een afspraak maken met de fysiotherapeut. Op maandag is de fysiotherapeut aanwezig op de club voor een screening, onderzoek en eventueel advies of een korte behandeling. 
  2. Wanneer er tijdens de screening en onderzoek blijkt dat het om een zware blessure gaat, wordt de speler behandeld door de fysiotherapeut op een ander tijdstip en een andere plaats.
  3. Wanneer de speler licht geblesseerd is kan hij/zij door de fysiotherapeut worden doorverwezen naar de sportmasseur. De sportmasseur kan de speler behandelen en trainen tot hij/zij weer wedstrijdfit is. 
  4. Wanneer de sportmasseur moeite heeft de blessure op te lossen of een evaluatiemoment nodig heeft, kan de speler worden terugverwezen naar de fysiotherapeut.

Medisch team 

Sportverzorger en hersteltrainer
Vacant
Dinsdag en donderdag 19.00 - 22.00 uur, zondag afhankelijk van het eerste elftal (mannen)

Fysiotherapeut
Jeroen van der Vliet
Maandag 19.30 - 22.00 uur

Fysiotherapeut
Anne Matser
Woensdag 19.30 - 22.00 uur

Laden...